Start
Logga in

Logga in

Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig
Bild icke tillgänglig

direkt på hemsidan

Här på Vilhelmina Missionskyrkas hemsida kan du läsa Bibeln, jämföra bibelöversättningar och prenumerera på bibelläsningsplaner.

Dagens vers

Därför, allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göra dem. Detta är lagen och profeterna.

jesusforvarldenJesus för världen givit sitt liv... Ja, det är så den börjar, psalmen som följ mig sedan barnsben. Min favoritpsalm med text från Lina Sandell 1888. Hur kommer det sig kan man ju undra. Jag är inte kyrkvan från barnsben. I vårt hem sjöngs inga psalmer; ändå är det den som väcker min vilja på nytt. Allt är Madicken och Elisabets fel. Det var kassetbandet som var på då och då när det var dags att somna inför natten. Inför kvällen låg de och sjöng en vaggvisa, med vad jag alltid trodde var psalm 45. Men pilutta mig vad fel jag hade. Häromåret var jag uppe på vinden och letade fram bandet. Det visade sig att melodin är den samma men att texten var helt annorlunda! Dock är det ändå min favoritpsalm eftersom den ligger så djupt inom mig. I psalm 45 ger Sandell oss förståelse vem Jesus är. 1. Jesus offrade sig på korset- för oss att vi skall inse hur (2) älskade vi är, för att vi (3) skall lär oss att leva för honom.

Detta är både en utmaning och en trygghet. Vad bär du för berättelse dold i ditt innersta? Den berättelse som följt med dig genom livet? Vad är det för berättelse där melodin är den samma med texten kanske bytts ut? Våga denna dag att dela din berättelsen med andra.

En bön kan vara denna:
Herre, ge mig öppnade ögon för att jag skall förstå vad du gjort för mig. Hjälp att att förstå att jag är älskad av dig. Lär mig att leva, Jesus, för dig. Glad i din kärlek, ledd av dig.

Jesus för världen givit sitt liv:
öppnade ögon, Herre, mig giv.
Mig att förlossa offrar han sig,
då han på korset dör ock för mig.

O vilken kärlek, underbar, sann!
Aldrig har någon älskat som han.
Frälst genom honom, lycklig och fri,
vill jag hans egen evigt nu bli.

Låt mig då, Herre, vara ditt barn.
Lös mig från alla frestarens garn.
Lär mig att leva, leva för dig,
glad i din kärlek, offrande mig.

Lina Sandell-Berg 1889

/Pastor André Bertilsson, Luleå Missionskyrka

Aktuellt

Inga händelser

sommargarden

bibeln

kontakt