Start
Logga in

Logga in

Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig
Bild icke tillgänglig

direkt på hemsidan

Här på Vilhelmina Missionskyrkas hemsida kan du läsa Bibeln, jämföra bibelöversättningar och prenumerera på bibelläsningsplaner.

Dagens vers

I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud.

help 1019912 1920

På måndag börjar den sista fasteveckan, påskveckan. Det är läge att tänka lite extra på vad Jesus har gjort för oss på korset. Han offrade allt och gick igenom allt som vi människor har orsakat för att vi ska bli räddade, rena och förlåtna. I samma anda kan vi utföra minst en osjälvisk gärning varje dag den här veckan.

21/3 Måndag: Gör minst en osjälvisk gärning varje dag den här veckan

Förra veckan handlade mycket om att ta hand om din egen hälsa (till kropp, själ och ande). Den här veckan tycker vi inte att du ska glömma att ta vara på dig själv men vi vill att du ska skifta fokus och se hur viktiga andra är. Det finns ingen människa som Jesus inte har dött för; det finns ingen människa som Gud inte älskar med sin kärlek som är större än vi kan förstå. Tänk på det när du möter andra. Lägg de arga tankarna åt sidan och öva medkänsla när du ser den som tigger utanför affären, när du ser någon som har för mycket att göra eller när du möter någon som behöver en kram. Var öppen för att den heliga Anden kanske knackar på ditt hjärta och uppmanar dig att hjälpa någon i dag. 

22/3 Tisdag: Ta en promenad eller en skidtur i skogen och njut av lugnet

Njut av lugnet och skönheten i Guds natur. Ta tid till att andas in skapelsen och tänka på all kärlek Gud och andra människor har visat dig.

23/3 Onsdag: Dela något som tynger dig med någon du litar på

Har du gått runt och burit på något som tynger dig? Nu är det dags att berätta för någon pålitlig människa och börja ta dig vidare. 

24/3 Skärtorsdag: Klaga inte på hela dagen

Vad skulle hända om du inte klagade på hela dagen? Vad skulle hända om du fortsatte en vecka eller kanske två? Kan du vara den på arbetet eller på skolan som inte hakar på i klagandet utan väljer att ta upp det positiva i stället? Kan det förändra hela atmosfären?

25/3 Långfredag: Gå på Gudstjänst och var öppen för vad Gud vill säga till dig

Oavsett om du brukar gå på Gudstjänst ofta eller nästan aldrig, kan du gå just den här dagen. I dag pratar vi om kärnan i hela den kristna tron, det som hela Bibeln handlade om, nämligen att Jesus dog för våra synder för att vi skulle bli räddade. Om du inte riktigt har förstått vad det handlar om eller varför Jesus var tvungen att dö, lyssna på predikan och om det fortfarande är otydligt - fråga någon efteråt och se till att få en ordentlig förklaring.

26/3 Påskafton: Avsätt tid till att lyssna på vad Gud vill med ditt liv. Ta med det kommande veckor.

Tänk igenom vad du hörde under långfredagen och öppna dig för att lyssna på Gud. Han kanske vill säga något till dig i dag. Vad tror du att han vill med ditt liv? Reflektera över vad fastan har lärt dig. Är det några vanor du kan ta med dig?

27/3 Påskdagen: Vila

Aktuellt

Inga händelser

sommargarden

bibeln

kontakt