Sånger som berört

enlitenstundmedjesusAtt tänka igenom och komma på så många sånger som har sin betydelse för mitt liv är ganska häftigt. Varför tar jag då just En liten stund med Jesus? Jo, för att den har inte bara berört mitt innersta med känslor utan den har gjort att jag förvandlat mitt liv och gjort att jag har lärt mig att leva efter det.

Fem av sex verser i låten börjar med ”En liten stund med Jesus”, sedan får man olika förklaringar om vad som händer med den lilla stunden med Jesus. Det är just där som jag har tagit till mig och börjat leva mitt liv efter det. Om jag spenderar en liten stund med Jesus så ger det förändring och förvandling. Det är inte bara något jag säger utan jag menar det verkligen. Att om det är ett suckande från mitt håll när jag säger Jesus så blir det en förvandling i mitt liv och i just den stunden. Det händer något.

Jag jobbade tidigare som fritidsledare. Det enda minnet jag har från just den dagen var att jag var väldigt frustrerad på något och inte kunde släppa det. Så jag tog min jacka och gick ut för att kunna få bort min frustration så att det inte skulle rinna över på någon elev eller personal. När jag kom ut så var jag arg och väldigt frustrerad och började be tyst för mig själv. Knappt hade jag hunnit be så kommer en elev ut och frågar mig något. Där och då när eleven ställde frågan så var på något sätt min frustration borta. Den lilla stunden med Jesus som jag fick gjorde att jag kunde fortsätta min dag som glad, det förvandlade.

Så en liten stund med Jesus, vad det kan förvandla allt. Jag utmanar dig att pröva att ta den där lilla stunden med Jesus och se vad som händer. Det kan vara en suck till Jesus att bara säga: här är jag, det kan vara en tvärbön, du kanske läser något ur bibeln, lyssnar på lovsång. Vad det än är så bara du riktar ditt fokus mot Jesus och spenderar en tid med honom så förvandlas allt.

Här kan du höra låten på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=VFT3nG3pjK4

Här kan du höra låten via Spotify: https://open.spotify.com/track/1VjE44ukJ6H0AftpwYCISl

Moa Nilsson Forsén